Tarifler

Ayran aşı çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
250 gram yoğurt
250 gram Ör-Koop süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı dereotu
1 su bardağı soğuk su

Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip, süzün.

Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra dereotunuzu da ekleyin.

Güzelce piştikten sonra buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir