Ev Yapımı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
185 gr kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
2 bardak çırpılmış ÖR-KOOP yoğurt
1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
2 tepeleme yemek kaşığı ÖR-KOOP tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Ev Yapımı Mantı Tarifi Yapılışı
İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip, Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz.
Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı ÖR-KOOP yoğurdumuzu ve kızdırdığımız ÖR-KOOP tereyağında kavurduğumuz salçayı ilave ediyoruz. Üzerine dilenirse nane serpilebilir.